Värmlands Folkblad

Värmlands Folkblad är en lokal svensk dagstidning som kommer ut sex dagar i veckan. I koncernen finns även Karlstads-Tidningen och Värmlands Affärer. VF.se såg ljuset online redan 1997 och således en av de första tidningarna på nätet.

Vårt uppdrag

Vi fick i uppdrag från Värmlands Folkblad och NodeOne att ta fram design och front-end utveckling för Drupal. Fokus har varit att behålla känslan från den vanliga dagstidningen och få detta till en fräsch, tydlig, användarvänlig och framför allt en lättnavigerad nyhetssajt med stort fokus på de lokala nyheterna.

"- Vi anlitade webbyrån Grebban för att ta fram och utveckla design åt VF.se. Resultatet överträffar både kundens och våra förväntningar. Grebbans känsla för de små men viktiga detaljarena har givit VF.se en snygg design som vibrerar av liv" säger Thomas Barregren.

Den nya webbplatsen är den fjärde i ordningen för VF.se och har idag ca 320 000 sidvisningar per vecka. VF.se körs på NodeStream som är ett publiceringsverktyg byggt på Drupal speciellt för dagstidningar och magasin.

Kund
Värmlands Folkblad / NodeOne
Vad vi gjort
  • Design
  • Webbplats
  • CMS - Drupal

"Modern, fräsch och lättnavigerad webbsajt. Den är modernare och har en mer logisk navigering. Dessutom är den lättare att jobba med för våra medarbetare på redaktionen med den nya webbplatsen"

Odd Råberg

Webbredaktör, Värmlands Folkblad